March 04, 2008

Illek-syen!

The general election is here again...as a responsible citizen, proud that I have registered to vote for the first time.Terima kasih kepada bapaku yang tolong regiskan..hehe..

Yesterday's conversation with my makcik...

Makcik: Ahad haritu calon parti 'X' datang.Senamrobik budak tadika pun turun.Bagus betul..

Me : Nak pancing undi,biasalah.

Makcik : Haah, lepas abis mengundini, nak telefon jemput datang merasmi majlis pun susah..

Me : Hehe..biasalah..

Makcik : Aja balik nanti nak pangkah sape? (my makcik tak balik mengundi sebab kena jaga bilik gerakan mengundi)

Me : Entah. Kalau nak adil, pangkah je semua...huhu.


..I find these cartoons by Zunar-sincere, sarcastic n funny...


Father of...

The symbol that matters..^_^..

Pirates of carry BN??...

Haha..just for laugh.Undi adalah rahsia..vote for the right person,not the party.My vote goes to the person who are willing and capable to serve the people and the country, and if you want to do your bit to effect a change for the better, think well before you vote at the election.Think twice..Vote with a reason but not a season...(semangat ni..hehe)

Memetik kata2 seorang kawan "korang votela sapepun,aku macam ni jugak"'...heh

3 footprint(s):

Chem82 said...

cik aja,i know kau seorang lawyer yang adil dan bertimbangrasa,tapi jgn kau pangkah semua calon,undi rosak namanya tu..

My vote goes for PKR-Lawyers go for justice!

Shellsea said...

eh ja,kau bukan puteri umno ke.hahah

den rombau.patutkah eden mengundi si KJ itu..

Mazliza~ Aja said...

x jd pangkah seme..pangkah yg mcm best je..hehe.result dah kuar...si KJ dah pon menang..tgk la nanti..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...