December 30, 2006

Another new chapter...


Dah nak masuk tahun baru…tutup buku tahun sudah, bukak pulak lembaran baru. Tahun baru, umur baru,dosa baru (eh tak nakla tambah dosa baru). Soalan tak berapa cepumas yang selalu ditanya..Apa azam tahun baru?? Aaa..tahun ni tak nak ada azam.Ikut je arah angin nak bawa terbang ke mana. Kanan kananla, kiri kirila.Bunyi macam orang takde masa depan, takde matlamatkan? Lantakla.. Azam=impian=harapan yang belum tentu akan tercapai. Dah malas nak letak azam setinggi gunung, takut tak kesampaian, sendiri yang kecewa. Just lalui hari2 mendatang dengan sebaik mungkin, itu yang terbaik kot. Barulah cabaran namanya...b(^_^)d

Kepada yang dah set azam tahun baru, anggaplah ianya sebagai janji pada diri sendiri untuk ditepati..jangan sekadar hangat2 tahi ayam.Apa azam tahun baru korang??



For yesterday was a history…
And tomorrow is still a mystery…
And today well-lived…
That makes yesterday a dream of happiness,
And every tomorrow a vision of hope…


Life is beautiful..whatever path you choose you're the Master of your destiny but God will not leave you in your journey...so make it worthwhile..


Untuk semua, Selamat Hari Raya AidilAdha (anyam daun ketupat memang complicated..huhu) Pengorbanan yang tak ternilai ialah pengorbanan yang disulami dengan keikhlasan..:) Salam tahun baru...


Challenges are what make life interesting; overcoming them is what makes life meaningful...

3 footprint(s):

Nana said...

Ja, nak mcm aja jgakla takde specific azam, ikut je la tiupan angin sepoi2 bahase dlm hidup ini..hihihi..
selamat hari raya haji jugak..

Jenglot said...

selamat tahun baru(still nk wish walaupun dah terlambat and i know i'm not welcomed here).semoga tahun ni rezeki makin bertambah,hati makin tabah..
cari boyfrnd yg baik, dan yg terbaik...(n the list goes on n on)
:)

juragan said...

don't let the wind blow your life but be the wind to blow.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...