February 03, 2009

Shop till i drop..

Since semalam merupakan Hari Wilayah, rasa sangat lega sebab hari pertama kerja pada bulan Februari ini terus melompat kepada hari Selasa. Dan Isnin depan cuti lagi sebab Thaipusam pulak.Oh I like awal tahun.banyak cuti.Dan semalam buat furniture hunting dgn hubby, tak sangka beli barang terlebih budget.Peti ais,TV, almari TV,meja makan, washing machine, kettle etc2..wah banyaknya. And one part I like about it Cina tu bagi hutangs.Ambik je semua.3 kali bayar. hutang??...tepuk dahi hubby ku. Nak tergelak pun ada sebab excited main belije in one shot. So beli yang murah2 je dulu and Cina tu tak berjaya induce us untuk beli yang mahal2. Rumah masih belum lagi berlangsir, tapi takpe, langsir lama boleh guna.Slow2 lagi nak fill in everything dalam rumah.

Glad sebab small2 things mcm rice cooker, microwave, DVD,toaster,blender, pinggan mangkuk semua dah tak payah beli, sebab ada yang bagi masa wedding.Thanx.Its quite challenging being a wife, but overall its fun!haha.Banyak benda nak beli, kalau dulu tak pernah terfikir pun nak shopping periuk belanga, pisau n lesung batu tapi skarang semua tu kena skru dalam kepala.Seriously. Especially when it comes to cooking stuff part.Dulu asyik follow umi dari jauh je kalau pegi area barang dapur kat supermarket, tapi skarang kena decide sendiri nak beli apa. Phew.Lucky sebab hubby ringan tulang dan banyak menolong esp bila part potong ikan di dapur yang amat saya geli kan itu. huhu,tak taula sebab apa..

Kepala sakit baca judicial review yang tebalni..Tiba2 rindu sangat nak main futsal..

7 footprint(s):

nana said...

potong ikan?aku pun dulu tak reti gak.sebab geli ngan isi perut tu semua.dun worry dear,soon u;ll get use to it.
rice cooker yg aku bg tu dah guna dah??xoxo

Dura said...

hai ja, dah pindah rumahke.so husband berulang?

well tq sebab promote aku kharyana spa tu.mmg best.aku dah jadi member dah.hihi..

arie:) said...

apsal la aku baru baca blog ko ari ni? aku tengah nak melelong aku punya washing machine, perabot dan macam2 ..tak tau nak letak mana sbb aku skrg duduk ngan PIL..dah takder ruang nak letak benda2 ni semua
ada tau sesaper nak beli? bagitau aku!

anim said...

haha..byk beli brg..tu la dulu x mau blaja..sekrg mule la terhegeh-hegeh..mai la dtg perak..kn isnin cuti bleh la blanje org n tengok krjaan bodoh baru kt cni...

Mazliza~ Aja said...

nana-skang suruh je org kat supermarket tu potongkan skali, senang..rice cooker aku dapat 5 masa wedding hari tu. tak igt mana satu yg ko punye.hehe

dura-husband dapat kje lain, tp posting blom tau.skang die cuti.
uish, advance, dah jadi member..

arie-tula lambat.tp kalau FOC aku nak la..haha. aku pun tak jmpa org yg nak beli perabot 2nd hand, but ko tolak je kat kedai perabot, mybe dorang nak..;)

anim-wah2 sesedap rasa je ye.dulu lain skang lain. bosanla perak, politik tahpape,kecohje,n takde pape kepentingan pn nak gi sana...

wawa said...

mesti langsir lama tu langsir umi kan?? huh,, same jek mcm kak lin..

Mazliza~ Aja said...

uish rahsia2 tak leh ckp...umi blom dtg lagi.langsir rumah aku nak songlap jugak nnti..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...