September 13, 2008

Updetla sket..

Selamat Berpuasa semua!!...Puasa tahun ni adalah puasa paling tak best dalam hidup sebab blom boleh lagi nak balik berbuka ramai2 dengan family. Tapi takpela mana2 pun, maksud berpuasa tu yg penting.. Stuck dah berminggu2 lamanya dalam kursus yang padat dan berlemon2 dengan aktiviti ni. Baru balik dari BTN kat Kem Meru,Klang, dan rasanya tahap kecintaan saya pada negara Malaysia ni dah semakin menebal lepas kena 'basuh' sket dengan fasilitators dekat kem BTN tu.

Oh cite pasal polis ngan tentera...tak menakutkan seperti yang disangka sebelum ni. Kem tentera adalah tempat paling best sepanjang kursus even kena kawad pagi petang,berlatih menembak,survival, tapi tentera2 kat situ baik2 belaka. Even tempat penginapan tak best,kena berkhemah dalam hutan, kena pakai uniform yg oversize, spike boot size besar etc, tapi pengalaman dan layanan yang dorang bagi takkan dilupakan sampai bila2. Minggu polis kat Maktab PDRM okla jugak,tapi tak se best di tentera.

Apa lagi nak ngarut..lagi 2 minggu kursus nak abis, x sabar nak balik rumah, nak buka puasa nak raya dan sewaktu dengannya. Kejapje rasa 3 bulan, lepas ni kena masuk keje cam biasa.

And to umi, my bro hijaz n sis wa, yang sambut birthday bulan 9 ni..Happy Birthday...(Hijaz dah merdeka sebab baru abis UPSR)...


Pic-kenangan masa kat lapang sasar menembak,kem jugra

-takat ni jelah, cite lain2 tu...nantila updet..^_^

4 footprint(s):

wawa said...

gambo kecik bangat. huhu.. xnmpok pon gmbo aok,, msti yg tgh skali tukan, sbb paling kemetot,hihihi^^

ok aok balik nnt nk bukak pose kat umah, nk raye,, dan sewaktu dgnnye..ermm, ape 'sewktu dgnnye tu?' *hint hint* hahahaha

p/s: besday aku nnt jgn lupe beli hadiah beso2 n thnx for the wish, k, c u nnt aku balik ry

nana said...

updet pon..gmbar tu boleh klik la kasi besar.aja bukan kemetot die comel je..mesti dah terer menembak pasni.hehe.aku dgr byk gossip psl ko..kuar rahsia sgt..teruk btol.nnti siapla..aku korek smpai dapat.;p

HiDa said...

Aja....bile mau mengkhabarkan? haha

Mazliza~ Aja said...

wa-ye betul,yg tgh skali..huhu..kain raya tu dah merangkap hadiah besday..

nana-wah gosip apetu?

hida-mengkhabarkan?saya ingin mengkhabarkan di sini selamat menyambut hari raya yg bakal tiba..hehe.hida nnti kita ber YM..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...