February 06, 2007

Melastik bintang...


Harapan umpama melastik bintang…
Bintang sangat cantik, rasa nak lastik satu2 , masuk dalam poket…
Tapi tak mungkin dan takkan boleh sebab bintang sangat jauh… hanya boleh lihat kilauannya..
Macam itulah dengan harapan , semua nak yang terbaik, yang indah2, yang best2, tapi belum tentu boleh dicapai..
Tapi harapan boleh jadi realiti, apabila punya target, Insya-Allah harapan itu akan diusahakan jugak supaya tercapai ...


Faith pulak..
Having faith is a choice u make. Your choice can gives u happiness or even..pain
You decide to trust the voice that lives inside your heart.
The real beauty of having faith comes from knowing that, no matter what happens,u’ll be okay.
Just strive to get all u can and be all that u may be.
Sometimes even to live is an act of courage..
Have faith, lift your hand and pray.


~Another crap… just utk motivatekan hati, sbb baru dpt kerja yang tak tau nak start camane...heheh..Mari melastik bintang..!


Hope is the thing with feathers that perches in the soul.-Emily Dickinson

Faith is taking the first step, even when you don’t see the whole staircase.-Martin Luther King


6 footprint(s):

Org said...

melastik bintang. nice qoute. its ok to aim your target at the highest. but the target must be clean and clear. (",). Ganbate!

Shellsea said...

melastik bintang..bagaimana caranya tu? bolehkah cik mengajar saye..

ku petik bntang, utk kau simpan,cahayanya terang..berikan kau prlindungan.. tibo-tibo teringat lagu ni pulak..kuikui..
jgn lupe tgk lmpard main nanti..

Mazliza~ Aja said...

oh senangje cara die..guna lastik mcm biase tp batu die mesti guna serpihan dr meteor yg jatuh ke bumi..kalau guna carani mmg dapat lastik bntang tu..

-ingt bntang, rs nak nyanyi lagu twinkle2 little star pulak..\(^0^)/

xodrop's said...

teringat kecik2 dulu gi melastik burung tepi umah wan ngn pak sedare bungsu hehe..

Adesam Zainal said...

Mungkinkah bila kubertanya
Pada bintang-bintang
Dan bila ku mulai merasa
Bahasa kesunyian

-mimpi yang sempurna-
Peterpan


Bintang,
dalam pekat malam kau hilang
dalam terang bulan kau bersinar
tapi mengapa kau berkedip dalam senyum?
mengapa kau lena dalam gelita malam?
aku hanya seorang pelastik
ingin menyimpan mu di kamar rindu
dari terang cahaya mu..
aku melihat ada sesimpul senyum manis seorang penyair..
siapakah penyair itu?...


Qibran Rashdan

Mazliza~ Aja said...

heh..muna, mmg tak pnh melastik pape pon...burung pon tak pnh...slalu tgk ayah melastik cicak je..:)

adesam, nice poem..!i give the title, si pelastik bintang...;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...