July 06, 2010

Be thankful..;)

Sorry for the long hiatus blog, n just realised I havent post anything since last May. Oops. Last weekend memang masa dipenuhi dengan aktiviti bersama rakan dan keluarga. Sham, my colleague, invite ke birthday party nya yang ke -29. Apakehal kau Sham dah tuo2 buat birthday party lagi..kata saya dlm hatije..hehe..Mula2 agak berbelah bagi sebab pada hari yang sama ada juga kenduri schoolmate di Pahang. Tapi Sham cakap Birthday ni birthday yang special n mintak sangat close friends hadir. Sham turns 30 tahun next year so she wants her last 20 something birthday to be something that she'll remember throughout her life. Sham plan nak celebrate birthdaynya dengan anak-anak yatim di Rumah Amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah Subang Jaya.(RACTAR). Sham kata this is her effort from her heart. Memang niat nak jamu anak-anak yatim tu makan.I salute u Sham.

Mengenangkan hasrat hati Sham yang suci murni dan tak nak mengecewakan Sham, saya pon setuju. Lagi satu permintaan Sham supaya pakai warna hijau masa birthday nya n terpaksalah saya memakai my least favourite colour itu, n hubby pon sporting..kalau kau buat kaler pink lagi bagos Sham..Another friend Aida cakap, kalau kita usap kepala 40 anak yatim ada berkatnya.So memang ada plan di hati jugakla nak pergi usap kepala anak-anak yatim kat situ..;p Ok here are some photos of the celebration:


Kalau tengok anak-anak yatim di RACTAR ni, Sham kata they have very low self- esteem or level of confidence. Obviously. Memang nampak kegembiraan dorang bila diraikan dengan food, kek dan gula-gula. Bila tengok less-fortunate kids ni ada rasa insaf sebab dorang kena berdikari hidup kat sini tanpa supports from family especially parents.

Tapi one thing for sure, after the visit, I start to feel thankful and appreciate of what I have everyday in my life. Tapi saya lupa pulak pesanan Aida nak usap kepala anak-anak yatim tu. hehe.
Baru prasan penggunaan bahasa rojak dlm entry ini. Abaikan..probably hormon sedang bertukar. I sense the existence of little peanut again in the tummy..hohoho..

7 footprint(s):

HiDa said...

Alhamdulillah, kau dh ada peanut baru ke? Aku doakan.

Tapi aku yg tade peanut ni pun asek ptukaran hormon je, hahaha.

But anyway, u really look good in green walaupn least fav color. Serious Ja.

Eh, kau bole usap kepala anak2 buah aku ;)

~Serenity~ said...

hi hida..haha..peanut yg baru sebulan je muncul..even takde peanut pon kiranya hormon kau sgt aktif dan berkembang baikla, no worries ..hehe.
i dont fancy green n i dont think i look ok in it..heheh..tp thanx beb hehe..
blh gak usap kepala 2 ank buah kau yg chumil2 tu tapi kalau tak cukup 40 org aci ke..hehe..

* aku jeles btol kau pandai buat choc n cakes smpai blh venture into business..good luck..^-^

Nana said...

omigod..peanut!!yay!!happy for u ja!!take care!
never see u in green before, nice2..:h:

Ummu Auni Afif said...

Aja nampak comel in green :)
congrats dear

~Serenity~ said...

nana- omigod!!huhu .i risau tau when i think about the past experience..:b:

k.aini- i call it shrek's colour..huhu.tq..;)

muna said...

oMG aja, i have read this entry before tp how on earth could i miss the last sentence! unforgiveable! :s

aja, congratulation!!! yeay, inshallah baby kite leh main same2 nanti;-)

~Serenity~ said...

ahaha muna..still at the very early stage..doa for me k..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...