January 13, 2009

Speechless..


I've long given up reading news or emails and look at photos of deaths whenever it involves the Zionist/Israeli regime killing the Palestinians. I felt physically sick. At least, I'd avoid reading too much in depth about such news. Not that I don't care, but because my heart can't take it anymore, especially since it usually involves deaths of children..I don't even dare to put their death pics in this blog.

There's so much sadness and grief coming from Gaza where children and innocent people are being killed. Many are suffering and until now the number of victims and casualties is increasing. It saddens me even more that as usual, when such things happen, most of us only cursing to those Israeli without really doing anything to help.

My heart bleed and cry and there is this feeling of helplessness. But..to help our Palestinians brothers and sisters in Gaza, let us try and do something by boycotting these products. I am trying not to use these products by any means though it's really hard to do so (I've stopped buying Mc D and Starbucks now) but I think this the least I can do, no matter how small the impact it could make.

(I heard part of the Israeli armies training is to stab and kill life cats mercilessly so they will feel numb when killing people (the Palestenians) ...And that makes me super duper pissed off!!! I'm banning these products seriously for good now..)

Let’s not forget to say a prayer for those who may never see the light of another day. It’s the least we can do. Hope u guys will do so too..

7 footprint(s):

Nana said...

hmm..stuju2.baru berangan nak mkn prosperity burger hari nie.thanks for reminding.email yg aku baru dapat:

Dear all, McDonald's and Starbucks have today announced that they will be donating all profits from now until Sunday to Israel war. Also, the producers of Adam Sandler's new movie Bed Time Stories will be donating their profits to Israel . Be informed, and let others know not to contribute and refuse to support these monsters that believe in killing innocent civilians. Boycott McDonald's and Starbucks. Also don't take your kids to see a movie that promotes violence by association. Together we can make a difference! Please pass this email to as many people as you know. Thanks

x jadi tgk bedtime stories la camni..;)

wawa said...

YEAH,, JOM BOYCOTT SESAME,
bgs2 ikut jejak langkah aku,, aku x mkn maggi lagi, skang mkn har mee n mee sedap,, xminum nescafe lagi,, minum Pearl tongkat ali,, yeah, x pkai kotex lagi, tgh cari jenama lain,, aku x mkn kfc n mcd lagi,, mkn aym goreng n burger kat cafe je.. see,, mmg byk alternative lain,, x pyh nak beli brg diorg je,,hehe
kalo nk bali pamper anak kak lin nnt, jgn kasi die pakai huggies.

silent said...

hmm sepatutnya kita dah boikot benda2 ni semua dah lama dah,tapi sebabkan kejadian yang melampau kat org2 palestin tu mnjadikan ramai yg lebih sedar.

even ada yg cakap org malaysia tu jela tau, boikot2. bukannya nak menderma senjata ke apa ke.tapi at least kita buat something, x guna barang israel ni sikit sebanyak mendatangkan faedah jugak.bagi kita sedar tak matinya tak pakai barang2 ni.

ini menandakan kita dah ambik pot sket pasal dunia lain.rakyat malaysia dah semakin sensitif.

eh apa aku merepek kat blog org panjang2 ni.sori ye.aku silent reader.=)

Mazliza~ Aja said...

Nana- aku suka pandang sarcastic kat org2 yg masuk McD skangni.psychoje.haha..
aku pon tempting nak mkn,tp tahan.ramli burger lg best.letak je black pepper, mmg ada rasa prosperity burger sket2.

yg cite adam sandler tu blom tgk lg.beli DVD jela.

Wa- mmgla.tp milo susah nak boycott.milo's my feveret,tp nestle plk.gi kedai mamak pun guna milo tin hijau tu jgk.mmg susahla.

nak cari brand lain selain kotex agak payah.whisper perhaps.hmm.

huggies tak glemer pon,tak yah beli.

silent- hi.mmg dah sensitif sket2.tapi tak taula bape lama kesedaran tu ada.boleh bet 3 bln lagi org lupala psl boycott2 ni(reminder to myself jugak,hehe.)

Sasha Lyna said...

bagus2!!marilah beramai2 boikot mcD dll...x sanggup nk mkn n imagine i actually contribute to the killings and shootings and bombings of palestinians esp children.everynyt tgk aljazeera n gerenti nangis.(n oso sbb ade satu reporter tu macho,hehehe)

n aku da x mnum diet coke or coke!!n tgh try boikot SEMUA!!

warwar kanlah kpd SEMUA org yg kte kenal n IT WILL WORK!!CONSUMERS ARE POWERFUL ENOUGH!

P/S:JAR, CANE?BEST X JD WIFEY?

apis said...

bagus juga boikot.. hehe.. tp kenapa boikot? A boycott is normally considered a one-time affair designed to correct an outstanding single wrong.(ehsan wikipedia);)

agaknya lepas palestine merdeka, nak teruskan boikot atau kita pun merdeka nak beli barang mereka?jom la beli barangan tempatan.tak perlu guna istilah boikot..

senjata umat islam adalah doa.jom ajak rakan2 kita dirikan solat berjemaah, berpuasa, bayar zakat dan amalan yg sewaktu dgnnya.yahudi sgt takut jika jemaah solat subuh adalah sama byk dgn jemaah solat jumaat.

hehe..terbawa2 pulak komen abg ni =P jom beli barangan tempatan ;)

Mazliza~ Aja said...

sasha- ces,sempat nangis2 tp usha reporter macho jugak..hehe.ye boikot, jgn minum coke or air ber gas..tak baik utk kesihatan..

best tak jd wife...x blh nak ckp,ko jd dulu baru tau..hehe

apis- ye cik abg,marilah kita bersemangat membeli barangan tempatan.ikut ckp abg, kalau org belanja mc D, kita mkn je, org yg belanja tu yg berdosa kan.haha..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...